Een goede voorbereiding op het theorie examen!

Een belangrijk onderdeel van je rijopleiding is het theorie-examen. Hiermee wordt getoetst of jij op de hoogte bent van alle verkeersregels en of je voldoende inzicht hebt in het verkeer op de weg. Met het theorie-examen op zak zet je de eerste stap om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer!

Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit 25 gevaarherkenningsvragen, waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben. Aan de hand van foto’s worden achter elkaar 25 verkeerssituaties voorgeschoteld waarbij jij (binnen 8 seconden!) moet aangeven wat jij zou doen: remmen, gas loslaten of niets. Snel handelen dus!

Deel twee bestaat uit 40 vragen waarmee je wordt getoetst op verkeersregels en verkeersinzicht. Hiervan moet je er minimaal 35 goed beantwoorden. Voor dit gedeelte krijg je 23 minuten de tijd.

In totaal duurt het theorie-examen ongeveer 30 minuten. Dat is inderdaad niet zo heel lang voor 65 vragen! Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk. Niet alleen is het zaak om voldoende kennis te hebben van alle verkeersregels, je moet ook nog eens snel handelen. Logisch natuurlijk, in het verkeer krijg je immers ook niet de kans om rustig na te denken!

Bij autorijschool Fred Blommaert bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen. Wij bieden een complete digitale opleiding aan voor het CBR examen voor de auto, motor en bromfiets. De digitale opleiding bestaat uit:

  • Digiboek: een digitaal lesboek, ingedeeld volgens 25 CBR-categorieën. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een interactieve toets.
  • Gevaarherkenning: aan de hand van 100 animaties leer je om gevaarlijke verkeerssituaties te herkennen.
  • Theorie-examens: na het bestuderen van de theorie kan je met behulp van 50 oefenexamens je kennis op dezelfde wijze toetsen als het officiële CBR-examen.
  • Praktijkinstructie: de rijprocedure helder en duidelijk uitgelegd in 3D-films. De ideale voorbereiding op de praktijklessen!

De kosten voor de digitale rijopleiding bij Fredblommaert.nl zijn € 69,00.

Bereid je optimaal voor op het theorie-examen met de digitale rijopleidingen van autorijschool Fred Blommaert. Wil jij een complete rijopleiding volgen? Bij het Basispakket en Basispakket Extra is de theoriecursus inbegrepen!

 

Zet de eerste stap! Meld je nu aan voor een GRATIS intake les. Ik meld me aan!